Selectează o Pagină

Cine sunt eu?

Dacă aş ştii răspunsul mi-ar fi mult mai uşor şi mie în viaţă. 
Consider mai uşor să dau un link, unde poţi afla detalii despre mine:

Profilul meu Facebook: https://www.facebook.com/dora.aczel

Sunt mama a 2 copii, soţie, prietenă, responsabil a unui grup ţintă, scriitoare, când am timp citesc, scriu proiecte, comunic mult şi câte o dată mai şi ascult: lucrurile aceste fac în viaţă.

M-am pregătit să fiu voluntară la jocurile olimpice de la Rio, despre care am scris un blog în limba maghiară: http://rio.egologo.ro/

Tot aici poţi citii de ce nu am urcat în avion şi nu am ajuns niciodată în Brazilia.

Credeam că ar fi fain să scriu despre cum am învins de multe ori monștrii birocrației pe parcursul vindecării mele, deci poți să citești, tot în limba maghiară seria intitulată Operația Dorei pe portalul Transindex: AICI 

Cartea scrisă de mine despre timpul petrecut în spitale, despre adolescență puțin diferită de normal, despre cum m-am vindecat din cancer între timp s-a vândut, dar se reeditează. Între timp se poate descărca varianta PDF (în limba maghiară, de pe linkul: Fájdallam) ca și semn de gratitudine pentru donația ta generoasă. Vizualizează cartea AICI.

Din luna Mai scriu și la magazinul transilvănean,  Nőileghttp://noileg.ro/

Pentru ce îmi trebuie banii?

Pentru operaţie. Şi vă spun şi povestea mea.

2000, Moş Nicolae: Am primit o super proteză, în braţul stâng care îmi înlocuieşte osul humerus, pe care din cauza cancerului (osteosarcoma) le-am pierdut. Operaţia a fost făcută de profesorul Kotz în Viena la spitalul Allgemeines Krankenhaus (AKH). Proteza a fost special creată din titanium de către profesor. Ori de câte ori mă duc cu avionul la securitate porneşte alarma.

De ce Viena?

2000: În România nu au putut depista cancerul de os, ne-am dus în Budapesta pentru chimioterapie.  În Budapesta au vrut să-mi amputeze braţul, dar medicul meu curant m-a dus în Viena. Pe acele vremuri mi-a trebuit viză să ajung în Viena, ca şi cetăţean român.

2016: M-am pregătit să plec la Olimpiada din Rio, ca şi voluntară, pentru acesta am vrut să fac o asigurare medicală pentru perioada de şedere. Luând în considerare antecedentele mele de sănătate, înainte să închei o asigurare, am vrut să fiu sigură că doctorii din Viena îmi dau undă verde, că pot să plec. Din păcate mi-au zis stop şi că îmi trebuie o intervenţie de urgenţă. Operaţia de ”urgenţă” tot s-a amânat din mai 2016 până în martie 2017. A fost schimbată o parte din proteză, şi mi-au făcut un transplant de muschi din spate în umer, ca să-mi protejeze umărul.

2017,2018: proteza se infectează tot timpul din martie 2017, asta însemnând că de atunci sunt pe antibiotice.

Controalele periodice de la AKH au fost suportate prin asigurarea mea de sănătate,  tot ce ţinea de intervenţii ambulatorii, operaţie- cu multe drumuri, proceduri administrative la asiguratorul din România în final au fost decontate de asigurator. După ce s-a infectat proteza,  nu ţineam neapărat să mă duc în Viena la AKH sau în străinătate, dar medicii din România  mi-a recomandat să mă duc înapoi la clinica unde am fost operată. Un medic chiar a recunoscut, că despre asfelt de inervenţie numai a citit, nici nu a asistat la o astfel de intervenție.

Oriunde mă duc sunt considerată caz unic: la RMN, ortopedie- chiar sunt fascinaţi ce operaţie faină am avut. Eu nu pot să mă bucur chiar aşa de mult, fiindcă orice complicaţie intervine trebuie să mă duc în Viena. Drumul este lung şi costisitor, chiar dacă la AKH este acceptat cardul de sănătate European.

 Ultima mea „excursie” la AKH a fost în 29 iunie, când m-au informat că o să-mi scoată proteza şi va fi amputatie parţială a braţului stâng, rămâne doar antebraţul  lipit de umăr. Când am aflat, chiar am murit un pic.  Abia am putut să mă adun, dar cumva am putut să ajung la concluzia, că trebuie să cer şi o altă părere.

România: nu am nici o şanşă, nu intră în joc nici amputaţia parţială, spune un medic specialist, şi chiar se bucură că pot să fac  intervenţia la Viena.

AKH: au cerut CT, şi mi-au zis să accept amputaţia parţială.

Wiener Privatklinik: aici lucrează profesorul Kotz, el m-a operat în 2000. Nu vorbeşte nici de amputare totată, nici parţială. Părerea lui este că trebuie făcută dezinfecţie, chirurgie plastică a muschilor şi a pielii, în aşa fel să ţină departe infecţia. Dacă organismul nu acceaptă proteza, o să-mi facă proteză din oasele gambei, dar nu amputaţie. Profesorul m-a convins.

Ungaria: Intervenţia profesorului Kotz este observată cu mare admiraţie, sunt depăşiţi profesional. Le mulţumesc că sunt sinceri cu mine. Da, chiar, fără nici o glumă.  Nici ei nu au auzit de un profesor mai bun până acum, decât de prof. Kotz.

De aceea Viena şi clinica Wiener Privatklinik.

Costurile intervenţiei sunt estimate la 28.000 EURO.

Cum poți dona?

Prin transfer la contul meu Raiffeisen în lei sau în euro.

Nume: Aczél Erika Dóra
Cont RON: RO06 RZBR 0000 0600 1013 3196
Cont EUR: RO78 RZBR 0000 0600 1254 0216

Pentru cei din Ungaria se poate tranfera HUF la contul fratelui meu

Nume: Aczél Botond
Erste Bank
Cont HUF: 11600006-00000000-79921439

Dacă faci transfer din afara României, poate că e mai ușor să folosești contul meu Transferwise

EUR
Nume: Dóra Aczél
IBAN: DE14 7001 1110 6051 9167 25
Bank code (SWIFT / BIC): DEKTDE7GXXX

GBP
account no: 69070367
GBP sort code: 23-14-70

Poți dona și prin PayPal:

Donații

Euro / 28.000 Euro

  • 6. august 2018, 20:09 100%

(141% – suma conține toate donațiile prin toate canale convertate în euro)

Întreabă-mă, ca să pot răspunde.

 

Prin e-mail: aczeldor@gmail.com

Prin Facebook: https://www.facebook.com/dora.aczel